• Reflexológia

  Reflexológia / talpmasszázs:

   

  A reflexológia olyan természetes módszer, amely a test reflexpontjainak kezelésén: ingerlésén, nyomásán vagy masszírozásán alapul. A talpon lévő zónák, pontok ingerlésének következtében aktivizálódnak szervezetünk öngyógyító folyamatai, testünk az egyensúlyi állapot létrehozására törekszik.

   

   

 • Testmasszázs

  Testmasszázs:

   

  A teljes test kimozgatása, átmasszírozása – igény esetén harmonizáló és közérzetjavító blokkal – után a talp masszírozásával záruló masszázs.

  Svédmasszázs és reflexológia alapokon nyugvó módszer a vendég egyéni igényei és állapota szerint alakítva.

 • Bach-virágterápia tanácsadás

  Bach-virágterápia tanácsadás:

   

  Dr. Edward Bach angol orvos 1930 és 1936 között dolgozta ki új gyógyítási rendszerét. Ennek a módszernek a lényege, hogy a növények virágaiból kivont esszenciák hatnak a lelkiállapotra.

  Dr. Bach szerint a betegségek fizikai vetülete minden esetben egy érzelmi egyensúlyvesztés következményeképpen jön létre, vagyis a betegségek kialakulásában szinte kizárólagos oki szerepet tulajdonít az érzelmeknek, vagy egyszerűbben megfogalmazva a “pszichés háttérnek”.

  A tanácsadás során e lelki egyensúlyvesztés mozgatórugóit a klienssel beszélgetve, együtt gondolkodva igyekszünk megtalálni, és az esszenciák segítségével az állapotot harmonizálni.

 • Schüssler só terápia

  Schüssles só terápia

   

  Kiknek ajánlott a Schüssler só terápia?

  Manapság egyre nagyobb az igény a könnyen használható, mellékhatásoktól mentes gyógymódra, ami nem csak a kialakult betegségek kezelésére, de megelőzésre is alkalmas. A Schüssler sók a test sejtszintű energiájának aktiválásával ösztönzik a szervezet védekező erőit.

  • Várandósoknak és kisgyermek korban különösen nagy segítséget jelentenek, hiszen ezek tipikusan azok az életszakaszok, amikor nem mindegy mit és hogyan szedünk egyes problémákra és betegségekre.
  • Ajánlott továbbá mindenkinek, akit érdekel szervezete ásványi anyag ellátottsága, illetve hiányállapotának jelei, és tenni szeretne az egyensúly visszaállításáért. Schüssler sókkal bizonyos krónikus betegségek is megelőzhetőek, illetve ha már kialakultak, a hagyományos gyógyszerek mellett szedhetőek, mivel nincsen gyógyszer interakció. Schüssler sók hatására csökkenthető hosszabb távon a hagyományos gyógyszer adagja, vagy bizonyos esetekben el is hagyható.
  • Ha zavar valamely feltűnő eltérés bőrünkön: pattanások, fénylések, grízesség, kisebb nagyobb ráncok, értágulatok, barna foltok (májfoltok), szeplők, szem alatti barnás/kékes elszíneződések, bőrkeményedések, töredezett körmök, hajvégek, megfelelő szájápolás ellenére könnyen romló fogazat.

   

  Mik azok a Schüssler sók?

  Az emberi szervezet számára életfontosságú 12 ásványi anyag. Hiányuk betegségek kialakulásához vezethet. Ha biztosítjuk őket a szervezetünk számára, ezek a betegségek gyógyíthatók.

   

  Hogyan szedhetők?

  Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler a tizenkét ásványi sóból homeopátiás potenciákat készített, melyek így tabletta formájában vihetők be a szervezetbe. A Schüssler sók könnyen átjutnak a sejtmembránon, így a terápia segítségével a megzavart ásványháztartás helyreállítható, a szervezet öngyógyító erői újra aktívak lehetnek. 

 • Arcdiagnosztika

  Arcdiagnosztika

   

  Krónikus hiányállapotok esetén a megfelelő Schüssler só kiválasztásában az arcdiagnosztika nyújt segítséget. Így az arc meghatározott részén jelentkező finom ráncok, redők, bőrünk fénylése, meghatározott elszíneződések, kiütések, egy–egy nélkülözhetetlen ásványi só hiányára utalhatnak. A megfelelő Schüssler só 2-3 hónapos alkalmazásával rendezhető a hiányállapot. Így nemcsak szépségünk megőrzésében segíthet a terápia, de bizonyos betegségek is megelőzhetővé válnak (pl. csontritkulás, magas vérnyomás, különböző érproblémák).

  A diagnosztika során természetes fényben, smink nélkül megfigyelem az arc bőrén látható jeleket, feltűnő eltéréseket. Javaslatot teszek a megfelelő Schüssler sók alkalmazására. Átbeszéljük a szükséges változtatásokat, életmódot, étrendet.