Dunai Berta

Dunai Berta

 
Stresszoldás, feltöltődés, szabadság
 
A jóga gyakorlása eleinte azzal bűvölt el, hogy akárhányszor részt vettem egy órán, utána mindig azt vettem észre - még a legzűrösebb napomon is -, hogy semmi másra nem tudtam gondolni másfél órán keresztül, csak a pózokra és a légzésre. Ez a „gondolati-kikapcs” valamiért jó hatással volt rám.
 
Később, jóga tanulmányaim során tudatosult bennem, hogy a koncentráció és a jelenben levés az, ami ezt a felemelő érzést hozta. A test és a gondolatok tudatosítása és lecsendesítése valami egészen érdekes feltöltöttséget hoz az ember életébe. Ezt szeretném minden gyakorlásommal újra és újra átélni, és örömmel tölt el, ha másnak is átadhatom ezt a tapasztalást.
 
Sok éves gyakorlás után ideje volt a tudásomat rendszerbe foglalni: Kádár Zoltán és Papp József által vezetett nemzetközileg is elismert Hatha jóga oktatói tanfolyamot 2015-ben végeztem el. Tanításuk meghatározó élmény volt számomra, nagyon hálás vagyok nekik.
Az ott megszerzett tudásomat azóta is folyamatosan frissítem különböző képzéseken, hogy megújuljak, fejlődjek és a hozzám fordulóknak igazi segítséget tudjak nyújtani.
 
Mindig is érdekelt az emberi test optimális működése és az öngyógyító folyamatok aktivizálása. Az utóbbi időben egyre inkább foglalkoztat a téma, hogyan lehet az ülő életmód miatt kialakult mozgásszervi panaszoktól megszabadulni, hogyan tarthatjuk magunkat jó fizikai állapotban addig, ameddig csak szeretnénk. A környezetemben gyakran előforduló gerincproblémák és az ülőmunka általam is tapasztalt negatív hatásai motiváltak Bene Máté gerincképzésein való részvételre.
 
A Naphegyen gerincjógát tartok hétfő esténként. Ideális annak, aki először találkozik a jógával: tartásjavító, segít a testtudat erősítésében, kiegyensúlyoz testileg-lelkileg, próbára tesz, erősít és rugalmassá tesz. Kezdőknek könnyen követhető, de a haladók is találnak benne kihívást, fejlődési lehetőséget.
 
Teremtsünk egy új szokást: jógázzunk rendszeresen, élvezzük a mozgás szabadságát és terjesszük a jóga által keltett pozitív töltöttséget, beállítottságot!
 
 
Várlak benneteket szeretettel, gyakoroljunk közösen!