bodyART TM

Amikor az erő a tudatossággal találkozik. A bodyART TM  mozgásanyagát tekintve a jógából veszi fő elemeit, amelyhez a gyógytornából, a japán Do In- ból ismert elemeket rendel és speciális légzéstechnikát kapcsol, ezzel biztosítva a teljes összhangot az edzés és a relaxáció együttes hatása között. A statikus és dinamikus erőelemek mellett bőven tartalmaz nyújtó és lazító hatású gyakorlatokat is, amelyek pozitívan hatnak testünk rövidülésre és gyengülésre hajlamos izmaira. Minden gyakorlat kontrollált és tudatos kivitelezést igényel, amelyet speciális légzés alkalmazása segít. A bodyART TM edzéssel fejlődik a hajlékonyság, az erő, az állóképesség, a kitartás, az egyensúlyérzék, a stabilitás, a türelem, a tudatosság, illetve olyan készségek és képességek, amelyek a harmonikus mozgás, a tudatos lét elkerülhetetlen alapjai.

Hatha Jóga 

A Hatha jóga lényege az egyensúlyban rejlik. Ahogy a ha-tha név kifejezi a Nap és a Hold aktív és passzív jellegét, úgy jelenik meg az aktivitás és a nyugalom egyensúlya minden egyes foglalkozáson is. Cél a harmónia és egység megteremtése, a test és a lélek összehangolása. A Hatha jóga középpontjában szereplő testgyakorlatokban az erőfeszítés ellazulással társul, ezért a gyakorlatban nincs erőlködés. A cél egy felszabadult, mentálisan és testileg kiegyensúlyozottabb állapot elérése.

A gyakorlást a tanár saját tapasztalata alapján az órákon résztvevők felkészültségéhez, pillanatnyi fizikai és lelki állapotához igazítja.

A ráhangolódás és az ízületek bemelegítése után, a klasszikus Hatha jóga alapászanái következnek, az egyszerűbb gyakorlatoktól a bonyolultabb testtartásokig, fokozatos, egyre nehezedő sorrendben. A statikus, hosszabb pózkitartások segítik az ellazulást és feltöltődést. Minden óra relaxációval zárul, amely a test és az elme ellazulása melett, segít elmélyíteni a gyakorlás hatásait.

Hatha flow

A klasszikus Hatha jóga áramló vátozata, amelyben a légzés és a mozgás összehangolása nagyobb hangsúlyt kap, mint a statikus órákon, a légzés adja meg az áramlást, folytonosságot. A klasszikus ászanák sorozatokba rendezve alkotnak egységet, és teremtik meg a harmóniát a könnyebbtől az erőteljesebb felé haladva, középpontba helyezve a mélyhátizom erősítésére fókuszáló gyakorlatokat.

Kundalíni Jóga

A Kundalíni jóga, ahogyan azt Yogi Bhajan a kundalíni atyja tanította, egyszerű jóga technikákból áll, amelyeket életkortól vagy fizikai adottságoktól függetlenül, bárki végezhet. Egy teljes rendszer, amely magában foglalja: a légzést, a jóga testhelyzeteket, a hangokat, a zengetést/éneklést, és a meditációt. 

Fizikai szinten célja, hogy megismerhessük és kitolhassuk önmagunk képzelt vagy valós határait, hogy kitartásunk és állóképességünk erősödjön.

A test szintjén a Kundalíni jóga segíti a méreganyagokkal eltömődött szerveink megtisztítását, és a testünk ráhangolását egy finomabb természetű energia befogadására és áramoltatására – mindezzel hozzásegítve ahhoz, hogy a test valóban a lélek templomává váljon.

Spirituális szinten a gyakorlás célja, hogy megtapasztaljunk egy magasabb tudatosságot, a Kundalíni felemelésével.

A Kundalíni jógát szokás a „jógák királynőjének” vagy a “tudatosság jógájának” is nevezni. A dinamikus mozgással és intenzív légzéssel végzett testhelyzetekből álló gyakorlatsorokban egyesítik a meditáció, a mantra zengetés és a légzőgyakorlatok, a kriják erejét. Ily módon a fizikai gyakorlás mellett egy teljes holisztikus rendszer kapcsolódik hozzá.

Vinyasa flow

A Vinyasa Flow jóga különböző jóga iskolák és tradíciók találkozásából és tapasztalataiból született meg, mint az Iyengar, Astanga és Deskichar.  Az órán a gondosan összeállított ászanák sorozatát a légzés üteméhez igazítva gyakoroljuk.

A Vinyasa Flow, az izmok és izületek bemelegítése után a Sun Salutation (Napüdvözlet) gyakorlatsor elemeivel teremti meg a hőt, és készíti fel a testet az állósorozatokhoz, és a tudatos sorrendben, összeállított ászanák gyakorlásához. Gyakoriak a napüdvözleten alapuló összekötő sorok a vinyaszák, a légzésre irányított figyelem pedig folyamatos, az ászanában való ki és belépéskor és magában az ászanában is.

A légzés irányítja a mozgást, a folyamatos áramlás pedig megteremti a harmóniát a test, az elme és a lélek hármas egységében. A, statikusabb jógastílusokkal szemben az ászanákat rövid ideig 5-7 légzésig tartjuk. A sorozatokat minden órán más és más szempontok szerint állítja össze az oktató, az egymást követő ászanák sora fókuszálhat bizonyos témára, testrészre, energiaközpontra vagy úgynevezett "peak, azaz csúcs” pózra. A legfőbb szempont a biztonságos gyakorlás; és nagy hangsúlyt fektet a különböző ászanák precíz kivitelezésére is.